Pizza Z Pieczarkami
Pieczarkowa Pizza wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 58 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, tymianek, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowany kurczak, szparagi i pieczarki Pizza z Blackbird Bakery Pizza Crust, Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, oraz Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże i cukier w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 2 szklanki mąki uniwersalnej, mąki pełnoziarnistej, 1/4 szklanki mąki kukurydzianej, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę oleju do mieszaniny drożdży; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Aby przygotować polewy, podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj grzyby, cebula, i czosnek; smażyć 8 minut lub aż grzyby są miękkie i ciecz prawie odparowuje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z tymiankiem i 1/2 łyżeczki soli.
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Rozwałkuj ciasto na 13-calową okrągłą powierzchnię na lekko posypanej mąką. Lekko pokryć dużą blachę do pieczenia sprayem do gotowania i posypać 1 łyżką mąki kukurydzianej.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia.
Rozprowadzić mieszankę grzybową na cieście, pozostawiając 1-calową granicę; posypać serem.
Piec w 475 na dolnej półce piekarnika 13 minut lub aż skorupa jest lekko brązowy i topi się ser.
Posypać natką pietruszki.
Podawać na ciepło lub na zimno.