Pizza z jajkiem i szpinakiem
Przepis jajko i szpinak Pizzan jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać mieszankę sera pizza, jajka, liście szpinaku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, Pizza Szpinakowa, oraz Ciasto Na Pizzę Ze Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Na dużym arkuszu ciasteczek, naciśnij ciasto na prostokąt o wymiarach 14x6 cali.
Posmaruj roztopionym masłem.
Posypać czosnkiem w proszku.
Równomiernie rozprowadzić serem ricotta. Top ze szpinakiem i rozdrobnionym serem. Zrób trzy małe studnie schodzące pośrodku pizzy i delikatnie rozbij jajko do każdej studni. Doprawić solą i pieprzem.
Piec 12 do 18 minut lub aż skorupa będzie złoty, ser topi się i żółtka są gotowane.
Usuń pizzę do deski do krojenia. Top z pomidorami.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.