Pizza z Fontiną, ziemniakami i Tapenadą
Pizza z Fontiną, ziemniakami i Tapenadą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka aktywnych drożdży, ząbek czosnku, rozmaryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kanapka Z Indykiem Z Tapenadą I Fontiną, Fontina, koper włoski i Pizza cebulowa, oraz Grillowane warzywa i Pizza Fontina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ciepłą wodę i drożdże w małej misce.
Odstawić 5 minut do rozpuszczenia. Wymieszać 2 łyżki oleju.
Wymieszać mąkę i 1 łyżeczkę soli wprocesorze. Podczas pracy maszyny dodaj yeastmixture, a następnie 1/2 szklanki zimnej wody; przetworz ciasto formuje kulkę na wierzchu ostrza.Proces 45 sekund.
Przenieść ciasto na lekko mąki powierzchni. Zagniatać, aż będzie gładka, od 1 do 2 minut.
Wlać 1 łyżkę oleju do miski.
Dodaj ciasto do miski; obróć tocoat. Przykryj folią i pozwól risew ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do podwojenia mimowolu, około 1 godziny 15 minut.
W międzyczasie, ciepła pozostałe 3 łyżki oleju i czosnku w małym rondluna małym ogniu, aż mieszanina zaczyna sięubble, 1 do 2 minut. Odstawić olej czosnkowy na bok.
Ziemniaki umieścić w średnim rondlu.
Dodaj zimną wodę do pokrycia.
Posypać sosem. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.Zmniejsz ciepło do średniego i gotuj z pokrywkami lekko uchylony, aż będzie prawie miękki, około 12 minut.
Odcedzić; odstawić do ostygnięcia.
Umieść kamień do pizzy lub blachę do pieczenia (jeśli używasz obramowanej blachy, odwróć do góry nogami) w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 232°.
Przenieść na powierzchnię roboczą.
Roll, pat, andstretch ciasta do 12-do 14-calowy Okrągły.
Posypać skórką do pizzy lub inną blachą do pieczenia (jeśli używasz obramowanej blachy, odwróć do góry nogami)mąką kukurydzianą.
Przenieść ciasto okrągłe toprepared Skórki. Przykryć plastikiem i pozostawić 10 minut.
Za pomocą cienkiego noża pokrój ziemniaki w plastry o grubości 1/8 cala.
Parmigiano-Reggiano i Fontina, pozostawiając 1-calową prostą granicę wokół krawędzi. Ułóż plastry na ser, a następnie posmaruj ziemniaki olejem czosnkowym.
Posypać pieczoną paprykę na pizzy. Łyżeczka1 / 4-łyżeczka dollops tapenade over.
Brushdough granicy z olejem czosnkowym.
Przesuń pizzę ze skórki do kamienia do pizzy w piekarniku.
Piec, aż spódrust będzie złoty kolor i ser topi się, 15 do 20 minut. Używając Skórki, przenieś deskę do krojenia pizzato.
Skrop pozostałą oliwę na pizzę.
Posypać posiekanymrosemary, pokruszony czerwony pieprz i sól.
* Gęsta pasta lub pasta wykonana z suszonych oliwek, kaparów, anchois i przypraw; dostępna w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach włoskich.
Czy ciasto na pizzę wraca, kiedy próbujesz je rozwałkować?
Niech ciasto odpocząć w pokojuzemperatura przez 15 do 20 minut. (To pozwoli glutenu na relaks.)