Pizza Margherita z wódką sos pomidorowy
Pizza Margherita z wódką sos pomidorowy może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, wódkę, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, Cherry Tomato Pizza Margherita, oraz Margherita Pizza Wheels (z pomidorami, bazylią i mozzarellą).
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 425 stopni F i zorganizować i stojak w środku.
Pomidory, wódkę i śmietanę rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, aż bulgotanie i zapach wódki jest gotowane off, o 15 protokół. Doprawić według uznania solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstawić do ostygnięcia.
W międzyczasie rozwałkuj ciasto do pizzy na 12-calową rundę.
Skropić oliwę z oliwek na blasze do pieczenia, aby pokryć i umieścić ciasto na wierzchu. Ciasto przebijamy w kilku miejscach, aby nie bulgotało nierównomiernie.
SOS rozprowadzić równomiernie na cieście. Równomiernie rozprowadzić mozzarellę na pizzy i rozsypać całą bazylię na wierzchu.
Skropić olejem i piec, aż ser się roztopi, a spód ciasta jest złotobrązowy, około 20 minut.