Pistachio Torrone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pistacjowego Torrone. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę z kwiatu pomarańczy, sól, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Torrone Pistacjowo-Żurawinowe, Torrone, oraz Domowe Torrone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Patelnia do pieczenia oleju, następnie ułóż dno i boki kawałkami jadalnego papieru waflowego, przycinając go do dopasowania.
Podgrzać miód, cukier i wodę w ciężkim garnku 5-quart na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, bez mieszania, myjąc kryształy cukru po stronie patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie.
Włóż termometr do syropu i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając, aż zarejestruje się w temperaturze 310 do 157° (górny koniec etapu twardego pęknięcia).
Gdy termometr osiągnie 149°, zacznij ubijać białka z solą w mikserze, ubijając, aż utrzymają miękkie szczyty.
Wyjąć Syrop z ognia i odstawić, aż bąbelki znikną.
Mikserem z małą prędkością powoli wlać gorący syrop do białek w cienkim strumieniu po stronie miski. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż mieszanina ostygnie do ogrzania (mieszanina wzrośnie, a następnie spadnie), około 20 minut.
Dodaj wodę kwiatową i ekstrakt z migdałów i pokonać 1 minutę więcej. Wymieszać z pistacjami.
Posypać powierzchnię roboczą skrobią kukurydzianą (1 łyżka stołowa), następnie łyżką mieszanki torrone na skrobię kukurydzianą i delikatnie ugniatać kilka razy rękami zanurzonymi w skrobi kukurydzianej.
Pat torrone mieszaninę do pieczenia i góry z kwadratu wafel papieru, przycinanie do dopasowania.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin.
Uruchom ostry cienki nóż wokół krawędzi patelni, a następnie odwróć torrone na deskę do krojenia. Pozostawiając papier waflowy, przyciąć końce i pokroić torrone na paski o szerokości 1 cala. Owiń każdy pasek torrone w pergamin. (W razie potrzeby Wytnij każdy pasek na 2-calowe prostokąty.)
Torrone przechowuje w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej 2 tygodnie.