Pistachio Torrone

Pistachio Torrone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pistacjowego Torrone. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę z kwiatu pomarańczy, sól, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Torrone Pistacjowo-Żurawinowe, Torrone, oraz Domowe Torrone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Patelnia do pieczenia oleju, następnie ułóż dno i boki kawałkami jadalnego papieru waflowego, przycinając go do dopasowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WafelWafel
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Podgrzać miód, cukier i wodę w ciężkim garnku 5-quart na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, bez mieszania, myjąc kryształy cukru po stronie patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
3
Włóż termometr do syropu i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając, aż zarejestruje się w temperaturze 310 do 157° (górny koniec etapu twardego pęknięcia).
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
4
Gdy termometr osiągnie 149°, zacznij ubijać białka z solą w mikserze, ubijając, aż utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wyjąć Syrop z ognia i odstawić, aż bąbelki znikną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
6
Mikserem z małą prędkością powoli wlać gorący syrop do białek w cienkim strumieniu po stronie miski. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż mieszanina ostygnie do ogrzania (mieszanina wzrośnie, a następnie spadnie), około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Dodaj wodę kwiatową i ekstrakt z migdałów i pokonać 1 minutę więcej. Wymieszać z pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
WodaWoda
8
Posypać powierzchnię roboczą skrobią kukurydzianą (1 łyżka stołowa), następnie łyżką mieszanki torrone na skrobię kukurydzianą i delikatnie ugniatać kilka razy rękami zanurzonymi w skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
9
Pat torrone mieszaninę do pieczenia i góry z kwadratu wafel papieru, przycinanie do dopasowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WafelWafel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin.
11
Uruchom ostry cienki nóż wokół krawędzi patelni, a następnie odwróć torrone na deskę do krojenia. Pozostawiając papier waflowy, przyciąć końce i pokroić torrone na paski o szerokości 1 cala. Owiń każdy pasek torrone w pergamin. (W razie potrzeby Wytnij każdy pasek na 2-calowe prostokąty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WafelWafel
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
PatelniaPatelnia
1
Torrone przechowuje w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej 2 tygodnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia2
Magazyn