Pionierski pudding chlebowy
Pudding chlebowy Pioneer wymaga około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 13 g białka i 11 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 63 centy za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ten przepis z Taste of Home ma 4 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz pod ręką skórkę z cytryny, masło, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 20% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Wypróbuj chleb z serem Pioneer Woman, pudding z karmelem bez jajek, budyń z chleba na parze bez pieczenia i pudding z chlebem Clean Eating (zrobiony z chlebem jabłkowym!), aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść kostki chleba w natłuszczonej formie o pojemności 1 qt. naczynie do pieczenia. W rondlu podgrzej mleko, cukier, masło i sól na małym ogniu, aż masło się rozpuści. W misce ubij jajka; wymieszać z ciepłą mieszanką mleka. Wymieszać z wanilią.
Umieść naczynie do pieczenia w płytkim garnku z gorącą wodą.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż nóż włożony 1 do środka od krawędzi będzie czysty. Aby przygotować sos cytrynowy, w rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. wymieszać z wodą i skórką cytrynową; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem, sokiem z cytryny i barwnikiem spożywczym.
Podawać na ciepło lub na zimno z budyniem. Resztki przechowuj w lodówce.