Pilaw Z Ryżu Indyjskiego
Indyjski pilaw ryżowy wymaga około 34 minuty od początku do końca. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, mielony kminek, mielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), Pilaf Z Soczewicy Indyjskiej, oraz East Indian Split Pea Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować ryż w oleju w średnim rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, 3 do 4 minut lub do złotego koloru.
Dodać sól i 5 kolejnych składników; dobrze wymieszać. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta.
Dodać rodzynki i rosół z kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ryż będzie miękki i ciecz jest wchłaniana.