Pilaw Ryżowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pilawu ryżowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 276 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, cebulę, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), Pilaw ryżowy warzywny w kuchence ryżowej, oraz Rice Cooker Rice Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w sitku o drobnych oczkach i spłucz pod zimną wodą, aż woda będzie czysta; odstawić.Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek, doprawić solą, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać spłukany ryż i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziarna trzeszczą, o 2 protokół.
Dodaj bulion lub bulion, wodę i odmierzoną sól i wymieszaj, aby połączyć. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia.Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj szczelną pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, około 15 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić przykryte do pary, o 5 protokół. Puch widelcem i wymieszać pietruszkę. Smak i doprawić dodatkową solą w razie potrzeby.