Pilaf z ryżem i czarną fasolą
Pilaw z ryżem i czarną fasolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Jeśli masz seler, czosnek, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 89% to danie jest super. Spróbuj Pilaw Ryżowy Z Czarnej Fasoli, Wegańskie Herbed czarny ryż, Czarna soczewica, i czarny Quinoa Pilaf salaterki z jeżyn, oraz Southwest Brown Rice Pilaf with Black-Eyed Peas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu umieścić ryż i rosół z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować ryż, pokryte, aż do miękkości i cały płyn jest wchłaniany, 30 do 35 minut.
Zdjąć z ognia, odkryć, i puch z widelcem.
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż cebula będą miękkie i przezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek, oregano, seler, marchew, kminek i płatki chili i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż marchew będzie miękka, ale nie mushy, o 6 protokół. Wymieszać w czarnej fasoli i gotować, aż tylko ogrzane przez, o 1-2 protokół.
Połącz mieszankę cebuli z czarną fasolą i gorącym ryżem w misce do serwowania i wrzuć do połączenia.
Dekoruj natką pietruszki.
Doskonałe źródło: białka, błonnika, witaminy A, niacyny, witaminy K, manganu, fosforu
Dobre źródło: tiamina, witamina B6, Witamina C, miedź, żelazo, magnez, potas, selen