Pilaf Ryżowy Basmati
Pilaw ryżowy Basmati może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka ryżu basmati, olej roślinny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Spróbuj Pilaw ryżowy Basmati z morelami, Pilaw ryżowy Basmati z groszkiem, oraz Dziki ryż i pilaw Basmati z kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać wywar z kurczaka w rondlu, aż się zagotuje.
Rozgrzać olej roślinny w rondlu 2 quart na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać cebulę i liść laurowy w gorącym oleju, aż cebula będzie miękka, o 5 protokół.
Mieszaj ryż basmati w mieszaninie cebuli, aż ryż zostanie pokryty olejem.
Do mieszanki ryżowej wlać gorący wywar z kurczaka. Doprawić solą; wymieszać.
Doprowadzić mieszaninę ryżu do wrzenia; przykryć i zmniejszyć ogień do średniej-niskiej. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut.
Zdjąć rondel z ognia i wyrzucić liść laurowy.
Dodać masło i puścić ryż widelcem.