Pikantny Strogonow wołowy
Tangy Beef Stroganoff zajmuje około 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 502 kalorie , 35 g białka i 22 g tłuszczu . Za 2,92 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka śmietanki, granulowanego bulionu wołowego, ząbku czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 52% , to danie jest solidne. Wypróbuj Tangy Beef Stroganoff , Tangy Venison Stroganoff i Easy Beef Stroganoff w wersji z mieloną wołowiną, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę i śmietanę, aż uzyskasz gładką masę.
Dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, sos Worcestershire, bulion i kminek; Dobrze wymieszać. Odłożyć na bok.
Na dużej patelni, na średnim ogniu, smaż na maśle wołowinę, grzyby, cebulę i czosnek, aż wołowina się zrumieni, a warzywa będą miękkie.
Dodaj mieszaninę kwaśnej śmietany; podgrzać, ale nie gotować.
Podawać z Basil Spaetzle (przepis także w Wyszukiwarce przepisów) lub makaronem.