Pikantny sernik z truskawkami
Pikantny sernik z truskawkami wymaga z grubsza 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.55 za porcję. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 14g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka skórki cytrynowej, margaryny, kaszy mannej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Pikantny Sernik Cytrynowy, Pikantne Batoniki Z Sernikiem Cytrynowym, oraz Sernik Nadziewane Truskawki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180C / gaz 4 / Wentylator 160C.biszkopty rozgrzej w robocie kuchennym, aż do drobnego zgniecenia.
Dodajemy roztopioną margarynę i chrupamy na minutę. Linia bazowa 20cm sprężyny formy cyny z nieprzywierającym pergaminem do pieczenia i wcisnąć mieszaninę do podstawy.
Wytrzyj miskę procesora i ostrza, a następnie dodaj ricottę, skórkę z cytryny i sok, cukier owocowy, żółtka jaj i kaszę manną i whizz przez 1-2 minuty lub aż dokładnie wymieszane.
Wlać mieszaninę do przygotowanej puszki i piec przez 35-45 minut, aż będzie jędrna w dotyku, a boki po prostu skurczą się z puszki. Wyłącz piekarnik i pozostaw sernik do ostygnięcia w piekarniku z otwartymi drzwiami na 1 godzinę.
Podczas gdy ciasto chłodzi, kadłub i połówki truskawek, ćwiartowanie większych. Roztopić dżem z 3 łyżkami wody na średnim ogniu, mieszając do bulgotania i cieknącego. Dżem przesiać do miski i wrzucić truskawki do dżemu.
Aby podawać, poluzuj boki sernika nożem, wyjmij z puszki i przesuń na talerz do serwowania. (Sernik może być teraz zamrożony.) Top z truskawkami.