Pikantny Pieczony kurczak z ziemniakami śródziemnomorskimi

Pikantny Pieczony kurczak z ziemniakami śródziemnomorskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1020 kalorii, 38g białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantny Pieczony kurczak i ziemniaki, Pikantny Pieczony kurczak i ziemniaki, oraz Pikantny Pieczony kurczak i ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W dużej misce wrzucić kurczaka z sokami cytrusowymi, skórką cytrynową i solą i pieprzem, do smaku.
W dużej patelni saute na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek. Gdy olej jest gorący, usuń kurczaka z marynaty, wytrząsając nadmiar. (Nie wyrzucaj marynaty.) Kurczaka doprawić solą i pieprzem do smaku i obustronnie podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Przełożyć kurczaka na blachę do pieczenia i zakończyć gotowanie kurczaka w piekarniku. Gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, około 10 do 12 minut. Podgrzej tę samą patelnię saute na średnim ogniu.
Zalać marynatą i odsączyć patelnię. Wymieszać drewnianą łyżką i zeskrobać brązowe kawałki na dnie.
Dodaj skórkę pomarańczową i bulion z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, aby zmniejszyć o 2/
Ziemniaki: ziemniaki obrać i pokroić na małe kawałki.
Dodaj je do średniego garnka na średnim ogniu. Przykryć wodą i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotuj do al dente.
Dobrze odcedzić ziemniaki.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać ziemniaki i saute przez 1 do 2 protokół. Wyłączyć ogień i delikatnie wymieszać kapary, czarne oliwki i ser feta. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć do miski i udekorować bazylią, miętą i pietruszką.
Kurczaka ułożyć na półmisku i podawać z ziemniakami.