Pikantny Merguez ze szpinakiem i białą fasolą
Pikantny Merguez ze szpinakiem i białą fasolą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Na 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 771 kalorii, 41g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 30 minut. Mieszanka gałki muszkatołowej, harissa, liście kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Spróbuj Pikantny Merguez ze szpinakiem i białą fasolą, Szpinak Z Pomidorami, Białą Fasolą I Szpinakiem Przepis, oraz Biała fasola i szpinak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Uwaga Cooka: w telewizji Daniel Boulud zastąpił suszony groszek z ciecierzycy groszkiem cannellini.
Umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w szerokim żeliwnym garnku lub holenderskim piekarniku na dużym ogniu.
Dodaj szpinak, krok po kroku, i gotować, ciągle mieszając, aż cały szpinak zwiędnie i rumiane lekko i cały płyn odparował, 20 do 30 protokół.
Dodać cebulę, czosnek, mięta, kolendra, harissa (lub cayenne), czarny pieprz, i cztery przyprawy w proszku i gotować, mieszając, przez 5 protokół.
Wlać 4 szklanki wody i dodać fasolę cannellini (lub black-Eyed peas). Wymieszać, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i przykryć. Dusić w piekarniku przez 2 godziny lub aż fasola będzie prawie miękka.
W międzyczasie podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu. Sear merguez ze wszystkich stron, około 10 minut.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem do osuszenia.
Sok z cytryny wymieszać z fasolą i ułożyć podsmażone merguez na wierzchu. Przykryć i nadal dusić, aż fasola są miękkie i kiełbasa jest gotowane przez, o 30 protokół więcej. Doprawić solą do smaku.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.
W młynku do przypraw lub czystym młynku do kawy drobno zmiel goździki i czarny pieprz razem.
Przełożyć do miski i połączyć z gałką muszkatołową i imbirem.