Pikantny Merguez ze szpinakiem i białą fasolą

Pikantny Merguez ze szpinakiem i białą fasolą
Pikantny Merguez ze szpinakiem i białą fasolą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Na 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 771 kalorii, 41g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 30 minut. Mieszanka gałki muszkatołowej, harissa, liście kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Spróbuj Pikantny Merguez ze szpinakiem i białą fasolą, Szpinak Z Pomidorami, Białą Fasolą I Szpinakiem Przepis, oraz Biała fasola i szpinak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Uwaga Cooka: w telewizji Daniel Boulud zastąpił suszony groszek z ciecierzycy groszkiem cannellini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca SuszonaCiecierzyca Suszona
GrochGroch
3
Umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w szerokim żeliwnym garnku lub holenderskim piekarniku na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj szpinak, krok po kroku, i gotować, ciągle mieszając, aż cały szpinak zwiędnie i rumiane lekko i cały płyn odparował, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
6
Dodać cebulę, czosnek, mięta, kolendra, harissa (lub cayenne), czarny pieprz, i cztery przyprawy w proszku i gotować, mieszając, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KolendraKolendra
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
HarissaHarissa
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
MiętaMięta
7
Wlać 4 szklanki wody i dodać fasolę cannellini (lub black-Eyed peas). Wymieszać, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i przykryć. Dusić w piekarniku przez 2 godziny lub aż fasola będzie prawie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola CannelliniFasola Cannellini
FasolaFasola
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W międzyczasie podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu. Sear merguez ze wszystkich stron, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
Sok z cytryny wymieszać z fasolą i ułożyć podsmażone merguez na wierzchu. Przykryć i nadal dusić, aż fasola są miękkie i kiełbasa jest gotowane przez, o 30 protokół więcej. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KiełbasaKiełbasa
FasolaFasola
SólSól
11
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.
12
W młynku do przypraw lub czystym młynku do kawy drobno zmiel goździki i czarny pieprz razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
GoździkiGoździki
KawaKawa
13
Przełożyć do miski i połączyć z gałką muszkatołową i imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia81
Magazyn