Pikantny makaron i ser z kiełbasą Chorizo
Jeśli chcesz dodać więcej Amerykański przepisy na pudełko z przepisami, Pikantny makaron i ser z kiełbasą Chorizo mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 703 kalorii, 27g białka, oraz 38g tłuszczu. Za $2.17 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka mleka, soli i pieprzu, musztardy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 7 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżką wynik 51%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Makaron z kiełbasą i serem, Pikantny Dip Z Serem Chorizo, oraz Pikantne Kulki Chorizo-Serowe.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Ugotuj makaron w osolonej, wrzącej osolonej wodzie do uzyskania al dente.
Dodaj pomidory koktajlowe na blachę, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
Piec przez 20 minut, aż będzie wyraźnie pulchny i zmiękczony.
Podgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżeczki oliwy z oliwek.
Podsmaż chorizo na patelni do smażenia, aż będzie chrupiące.
Rozpuść 6 łyżek masła w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mąkę, mieszając przez 1 minutę.
Ubij podgrzane mleko i zagotuj. Kontynuuj ciągłe ubijanie. Mieszaj, dodając musztardę, ostry sos i Worcestershire. Dodaj ser; rezerwując 1/2 szklanki na polewę. Mieszanina gęstnieje wraz ze wzrostem ciepła.
Wlej odsączony makaron do sosu serowego i dobrze wymieszaj.
Dodaj do 3-litrowego naczynia żaroodpornego.
Dodaj chorizo i pieczone pomidorki koktajlowe. Na wierzch z zarezerwowanym serem i smażoną cebulą.
Piec przez 35 minut. Może być wykonany z wyprzedzeniem, przykryty i schłodzony. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem, jeśli jest przechowywany w lodówce.
Polecane wino: Lambrusco, Riesling, Chenin Blanc
Lambrusco, Riesling i Chenin Blanc to świetny wybór na makaron i ser. Z bogatym, tandetnym mac & cheese będziesz chciał oczyścić podniebienie czymś chrupiącym i kwaśnym. Polecamy Chenin Blanc, Riesling lub dry Lambrusco, jeśli masz ochotę na czerwień. Venturini Baldini Marchese Manodori Lambrusco z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Venturini Baldini Marchese Manodori Lambrusco]()
Venturini Baldini Marchese Manodori Lambrusco
Harmonijna mieszanka odmian Lambrusco Marani, Maestri, Salamino i Grasparossa, uprawianych na glebach gliniasto-piaszczystych. Winogrona są zbierane w ciągu pierwszych dziesięciu dni września. Krótka metoda Charmat. Przyjemnie owocowe i pikantne, przypominające Dzikie fioletowe i łagodne wiśniowe perfumy o delikatnie korzennym zapachu goździków i pieprzu. Średnio mocny z żywą taniną; zrównoważony, świeży i bardzo wyrafinowany. Certyfikowany Organiczny.Mieszanka: 25% Lambrusco Marani, 25% Lambrusco Maestri, 25% Lambrusco Salamino, 25% Lambrusco Grasparossa