Pikantny Kuskus z daktylami
Need a wegańskie danie główne? Pikantny Kuskus z daktylami może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, bulion warzywny, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać daty można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Z Daktylami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Kuskus z suszonymi daktylami, Kuskus z kurczaka marokańskiego z daktylami, oraz Jagnięcina z daktylami, morelami i szafranem nad kuskusem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu, i podsmażyć cebulę do miękkości. Doprawić strąkami anyżu i solą.
Wymieszaj czosnek, czerwoną paprykę, suszoną gorącą czerwoną paprykę i czarny pieprz. Nadal gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie.
Do mieszanki warzywnej wymieszać grzyby i sok z cytryny.
Wymieszać z daktylami i cynamonem i dusić na małym ogniu przez około 10 minut.
W średnim rondlu umieścić kuskus i przykryć bulionem warzywnym. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu od 3 do 5 minut, aż cała wilgoć zostanie wchłonięta.
Puch kuskus widelcem, wymieszać z warzywami i podawać.