Pikantny Groszek Split
Pikantny groszek Split może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 91 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 28 centów za porcję. Jeśli masz groszek, cebulę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Arhar dal {Yellow split peas / toovar dal} z pikantnym temperowaniem, Split groch i ogony wieprzowe, oraz Perska Jagnięcina Z Groszkiem.
Instrukcje
W rondlu 3-ćwiartkowym podgrzej wodę i groszek do wrzenia. Gotować odkryte 2 minuty; zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 25 minut lub aż groch będzie miękki, ale nie mushy; odcedzić.
W 10-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Gotować piernik, sól, kurkumę, kminek i cebulę na maśle około 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka. Wymieszać z groszkiem aż do równomiernego pokrycia.