Pikantny budyń chlebowy ze szpinakiem i pieczarkami
Pikantny budyń chlebowy ze szpinakiem i pieczarkami wymaga około 59 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 19g białka, oraz 11g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj, ząbki czosnku, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Pikantny budyń chlebowy ze szpinakiem i pieczarkami, Pikantny budyń chlebowy z pieczarkami i parmezanem, oraz Pikantny budyń chlebowy z boczkiem, papryką i szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i grzyby; gotować 6 do 7 minut lub aż płyn odparuje, często mieszając. Wymieszać w ziołach prowansalskich, sól, i pieprz; gotować 1 minutę. Łyżka do dużej miski. Odstawić i ogrzać.
Na tej samej patelni rozgrzać pozostałe masło.
Dodaj szpinak; gotuj 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie, często mieszając. Szpinak wymieszać z mieszanką grzybową.
Umieść chleb w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Odcedzić nadmiar płynu ze szpinaku i mieszanki grzybów; łyżką na chleb.
Połącz mleko, jajka, białka i ser provolone, mieszając trzepaczką.
Mieszankę jajeczną zalać mieszanką szpinaku i grzybów. Top z parmezanem.
Piec w temperaturze 375 przez 35 minut lub aż zestaw.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.