Pikantne Ziemniaki
Pikantne ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz chapatis, czosnek, Pav-bhaji masala, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne ziemniaki, Pikantne Ziemniaki, oraz Pikantne Ziemniaki Przepis.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w 3/4-calowe kawałki. W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 litr wody i ziemniaki do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą prawie miękkie po przekłuciu, 7 do 10 minut.
Odcedzić i wrócić do patelni.
W międzyczasie, na patelni 6 - do 8-calowej na średnim ogniu, mieszać czosnek w oleju, aż zacznie się złocisty, o 2 protokół.
Dodaj ketchup, Pav-bhaji masala, sól i chili w proszku do smaku.
Do ziemniaków dodać przyprawiony ketchup i wymieszać. Przykryć i odstawić około 1 1/2 godziny.
Wlać ziemniaki do 10-na 15-calowej nieprzywierającej patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 10 do 15 minut.
Zeskrobać do miski i posypać kolendrą.
Pav-bhaji masala: w małej misce wymieszaj 1 łyżeczkę mielonej kolendry, 3/4 łyżeczki mielonego kminku, 1/2 łyżeczki cayenne i 1/4 łyżeczki każdego mielonego kardamonu i mielonego pieprzu.