Pikantne Puree Z Warzyw Korzeniowych
Pikantne Puree z warzyw korzeniowych może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 377 kalorii, 1G białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 58 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz sól, masło, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Puree Z Warzyw Korzeniowych, Rozmaryn Puree Z Warzyw Korzeniowych, oraz Puree ziemniaczane i warzywa korzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie warzywa i czosnek umieścić w dużym garnku i wypełnić zimną wodą do pokrycia; doprawić łyżeczką soli. Zagotować na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż warzywa będą bardzo miękkie.
Podczas gotowania warzyw, połączyć śmietanę, masło i zioła w garnku i podgrzać nad niskim płomieniem, aby stopić masło i zaparzać aromat ziołowy do śmietany, nie pozwól się zagotować. Wyłączyć ciepło, pokrycie, i niech strome aż potrzebne. Gdy jest gotowy do użycia, usuń łodygi zioła i liście laurowe.
Warzywa odcedzić i włożyć do dużej miski. Mash z masherem ziemniaczanym. Wymieszać ciepłą mieszankę śmietanową i wymieszać, aż płyn się wchłonie i warzywa będą gładkie; doprawić solą i pieprzem.
Puree z warzyw korzeniowych umieścić w misce, udekorować posiekanym szczypiorkiem i skropić zdrową dawką oliwy z oliwek.