Pikantne Portobello Vegan Tacos z Cilantro Crema i meksykańskim ryżem

Pikantne Portobello Vegan Tacos z Cilantro Crema i meksykańskim ryżem
Pikantne Portobello Vegan Tacos z Cilantro Creman i meksykańskim ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1339 kalorii, 36g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 5,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Go Dairy Free ma 1285 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pieprz, wodę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Spicy Peanut Portobello Kale Rice Bowl With Cilantro, Tacos rybne z limonką-Cilantro Crema, oraz Chrupiące Tacos rybne z Cilantro-Lime Crema dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze lub robocie kuchennym połącz dwa pojemniki jogurtu i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać sól do smaku.Jeśli jest zbyt pikantny, otwórz trzeci jogurt i zmiksuj więcej, aż osiągniesz pożądany poziom ciepła. Pamiętaj, że podczas dreszczy nabierze więcej ciepła.Chill przez godzinę lub więcej w refrigerator.In średniej wielkości miskę, wymieszać olej, chili w proszku, sól, czosnek w proszku, cayenne, kminek, czosnek, i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać pokrojone w plasterki grzyby portobello i obficie obłożyć je marynatą. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
4
Umieść stojak z drutu na wyłożonej folią patelni 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Rozłóż marynowane grzyby portobello na stojaku i wyrzuć nadmiar marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Umieść grzyby w piekarniku około 5 cali od ciepła / brojlerów i broil przez 4 do 5 minut, lub aż zmiękną i dopiero zaczynają karmelizować-uważaj, aby uniknąć spalania!
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj olej i cebulę, i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Dodaj niegotowany ryż, mieszaj przez 30 sekund na minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
10
Dodać czosnek i wymieszać, aby krótko ugotować.Wymieszaj pokrojone w kostkę pomidory, mielony kminek i bulion.Przykryć i niech ryż gotować na średnim ogniu przez 25 protokół.Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, odkryć i wymieszać. Smak i dodać sól do smaku, w razie potrzeby.Przykryć ponownie i gotować przez 3 minuty więcej przed podaniem.Ciepłe tortille kukurydziane (jeśli nie są świeże) i top z meksykańskim ryżem, a następnie pikantne Portobellos, Pico de Gallo i wreszcie mżawka z Cilantro Crema.W razie potrzeby podawać z wapnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Pico De GalloPico De Gallo
Kminek MielonyKminek Mielony
Klin WapiennyKlin Wapienny
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Składniki

0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory w puszkach pokrojone w kostkępomidory w puszkach pokrojone w kostkę1Batoniki toffi Heathcayennecayenne62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuchili w proszku (łagodny, średni lub gorący, w zależności od preferencji cieplnych)chili w proszku (łagodny, średni lub gorący, w zależności od preferencji cieplnych)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekko zapakowana kolendralekko zapakowana kolendra2krewetki i żyłkiTortille kukurydziane (kupione w sklepie lub domowe)Tortille kukurydziane (kupione w sklepie lub domowe)1suszony liść laurowy, pokruszony na kawałkisuszony liść laurowy, pokruszony na kawałki510opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgezwykły jogurt bezmleczny (tak pyszne zwykłe hodowane mleko kokosowe)zwykły jogurt bezmleczny (tak pyszne zwykłe hodowane mleko kokosowe)1ząbek czosnku, obranyząbek czosnku, obrany2ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1Batoniki toffi Heatholiwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnieoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnie1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony11 łyżka suszonego oreganokminek mielonykminek mielony1jalapeño, łodygajalapeño, łodyga1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnejryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnej32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolej (dobrze sprawdzi się Słonecznik, Rzepak lub Pestka winogron)olej (dobrze sprawdzi się Słonecznik, Rzepak lub Pestka winogron)2krewetki i żyłkiPico de Gallo (kupione w sklepie lub domowe)Pico de Gallo (kupione w sklepie lub domowe)170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeportobello grzyb (około 1 duży lub 2 mniejsze), plastry ½ cala grubościportobello grzyb (około 1 duży lub 2 mniejsze), plastry ½ cala grubości2krewetki i żyłkiSól do smakuSól do smaku22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzubulion warzywny (bezglutenowy, spróbuj organicznego bulionu warzywnego dla smakoszy)bulion warzywny (bezglutenowy, spróbuj organicznego bulionu warzywnego dla smakoszy)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1/4 funta woskowych ziemniaków pokrojonych w kostkę o wymiarach 1/4 cala1/4 funta woskowych ziemniaków pokrojonych w kostkę o wymiarach 1/4 cala22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzugruby wędzony boczek pokrojony w kostkęgruby wędzony boczek pokrojony w kostkę0largescebula biała, drobno pokrojona w kostkęcebula biała, drobno pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia73
Magazyn