Pikantne Placki Wołowe
Pikantne placki wołowe to bezmleczne przepis z 26 porcjami. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ząbek czosnku, wodę, ziemię okrągłą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Spróbuj 12 Doskonale Pikantnych Ciast, Letnie Pikantne Ciasta Ręczne, oraz Pikantne Jesienne Pasztety Z Liści dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 5 minut.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Dodaj wołowinę; gotuj, często mieszając, aż mięso się rozpadnie i nie będzie już różowe.
Odcedzić, ostudzić i odstawić.
Wymieszać razem płatki ziemniaczane i 1/4 szklanki gorącej wody, aż będzie gładka.
Dodać ziemniaki, cynamon i kolejne 3 składniki do mieszanki wołowej, mieszając aż do wymieszania.
Rolka piecrusts na 12-calowe okręgi; pokroić każdą skorupę na 6 (4-calowe) okręgi.
Rozwałkuj tyle pozostałej skorupy, aby zrobić 2 kolejne (4-calowe) okręgi.
Łyżka 1 zaokrąglona łyżka stołowapełna mieszanki wołowiny na połowę każdego okręgu ciasta. Zwilżyć krawędzie wodą; złożyć ciasto nad nadzieniem, dociskając krawędzie widelcem do uszczelnienia.
Placki ułożyć na blachach do pieczenia.
Piec w 400 przez 15 minut lub do lekko rumiane.
Podawać na ciepło z chutney, w razie potrzeby.
Uwaga: mieszanka mięsna może być zamrożona do 3 miesięcy. Rozmrozić w lodówce i przygotować placki zgodnie z zaleceniami.