Pikantne piersi z kurczaka
Pikantne piersi z kurczaka to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 57g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka cheddar, sos barbecue, rashers streaky boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, Pikantny Kurczak, oraz Sunny ' s Ham and Cheese faszerowane piersi z kurczaka (Kurczak Cordon Bleu).
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej wysokości i wyłóż blachę do pieczenia folią.
Piersi kurczaka ułożyć do góry nogami na folii, posmarować 1 łyżką sosu barbecue, następnie grillować przez 5 minut. Przekręć piersi z kurczaka, dodaj boczek do tacy, a następnie wróć do grilla na kolejne 5 minut.
Kurczaka skropić pozostałym sosem barbecue, posypać serem, następnie umieścić z powrotem pod grillem na 2-3 minuty, aż kurczak zostanie ugotowany, ser będzie bulgotał i złocisty, a boczek chrupiący. Kurczaka polać boczkiem do podania.