Pikantne piersi z kurczaka

Pikantne piersi z kurczaka
Pikantne piersi z kurczaka to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 57g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka cheddar, sos barbecue, rashers streaky boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, Pikantny Kurczak, oraz Sunny ' s Ham and Cheese faszerowane piersi z kurczaka (Kurczak Cordon Bleu).

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do średniej wysokości i wyłóż blachę do pieczenia folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
2
Piersi kurczaka ułożyć do góry nogami na folii, posmarować 1 łyżką sosu barbecue, następnie grillować przez 5 minut. Przekręć piersi z kurczaka, dodaj boczek do tacy, a następnie wróć do grilla na kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Kurczaka skropić pozostałym sosem barbecue, posypać serem, następnie umieścić z powrotem pod grillem na 2-3 minuty, aż kurczak zostanie ugotowany, ser będzie bulgotał i złocisty, a boczek chrupiący. Kurczaka polać boczkiem do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia21
Magazyn