Pikantne Lody

Pikantne Lody
Pikantne lody wymagają ok. 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,57 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 741 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka gorzkiej czekolady, bita śmietana, Likier pomarańczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Spróbuj Słodkie I Pikantne Brzoskwiniowe Pecan Sundaes, Tex-Mex Sundaes, oraz Lody Ananasowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać sos deserowy w małym garnku lub kuchence mikrofalowej w małej misce. Wymieszać z likierem pomarańczowym, cynamonem i ostrą papryką. Dania z deserów lodowych napełnij 2 gałkami lodów, a następnie polej pikantnym, ciepłym sosem i bitą śmietaną. Używając obieraczki do warzyw, udekoruj lody wiórkami ciemnej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn