Pikantne Ciasto Jabłkowe

Pikantne Ciasto Jabłkowe
Pikantne ciasto jabłkowe wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 24 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 8G tłuszczu i w sumie 198 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Udaj się do sklepu i podnieś sól, półsłodkie kawałki czekolady, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 16%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety schabowe z pikantnym musem jabłkowym, Słodko-pikantny mus jabłkowy z cynamonem i klonem, oraz Ciasto Jabłkowe.

Instrukcje

1
W dużej misce ubij mus jabłkowy, cukier, tłuszcz i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i goździki; stopniowo ubijaj w mieszankę musu jabłkowego, aż się zmiksuje. Dodaj rodzynki, kawałki czekolady i orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Wlać do natłuszczonego 13-calowego. x 9-w. blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Połącz składniki polewy i posyp ciasto.
5
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto jabłkowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn