Pikantne ciasto jabłkowe wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 24 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 8G tłuszczu i w sumie 198 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Udaj się do sklepu i podnieś sól, półsłodkie kawałki czekolady, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 16%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety schabowe z pikantnym musem jabłkowym, Słodko-pikantny mus jabłkowy z cynamonem i klonem, oraz Ciasto Jabłkowe.
Instrukcje
1
W dużej misce ubij mus jabłkowy, cukier, tłuszcz i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aromat Klonowy Do Smaku
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i goździki; stopniowo ubijaj w mieszankę musu jabłkowego, aż się zmiksuje. Dodaj rodzynki, kawałki czekolady i orzechy włoskie.
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto jabłkowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.