Pikantna Zupa Orzechowa
Pikantna zupa orzechowa to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ta zupa ma 627 kalorii, 11g białka, oraz 59G tłuszczu na porcję. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, rosół z kurczaka, chipotle chile w sosie adobo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Spróbuj Zupa z dyni piernikowej z pikantnym kremem z orzechów pekan, Zupa z squasha z Pumperniklem i pikantnymi kropelkami krwi (pikantna pieczona zupa z squasha z Pumperniklem tostowym), oraz Pikantny Cheddar Pecan Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać cebulę i czosnek na maśle, aż będzie miękki, ale nie brązowy. około 5 minut.
Do garnka wlać bulion z kurczaka i ubić pastę pomidorową, śmietanę i sok z cytryny. Podgrzać i doprowadzić zupę do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, dodaj 3 szklanki kawałków orzechów pekan i posiekaną paprykę chipotle, i gotuj zupę, aż pekany zmiękną, o 30 protokół.
Odstawić 2 szklanki zupy.
Resztę zupy wlać do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zawartość przed pozostawieniem jej na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku.
Wymieszać zarezerwowane 2 filiżanki zupy z powrotem do garnka i doprowadzić do duszenia i doprawić solą do smaku.
Podawać na gorąco, z posypką posiekanych orzechów pekan do dekoracji.