Pikantna smażona Okra z chrupiącą szalotką
Pikantna smażona Okra z chrupiącą szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Mieszanka szalotki, okra, Sambal oelek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiąca Smażona Okra, Chrupiąca Smażona Okra, oraz Chrupiąca Smażona Okra dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzej 2 cale oleju roślinnego do 35
W misce przykryj suszone krewetki gorącą wodą.
Niech namoczyć przez 10 minut.
Odcedzić i posiekać krewetki.
Dodać pokrojone szalotki do gorącego oleju i gotować, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść szalotki do talerza.
Ustaw duży stojak na blasze do pieczenia w pobliżu pieca.
Dodać okra do gorącego oleju i smażyć, aż zmięknie i będzie jasnozielony, około 1 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść okra do dużego stojaka.
Dodać okra i suszone krewetki i Stir-smażyć na dużym ogniu, aż gorące, o 1 minutę.
Dodaj Sambal oelek i wrzucić do herbu okra.
Wyjąć patelnię z ognia i doprawić okra solą.
Okra przełożyć do dużej, płytkiej miski. Top ze smażoną szalotką i czerwoną papryką i podawać.