Pikantna sałatka z jagnięciną i makaronem Soba

Pikantna sałatka z jagnięciną i makaronem Soba
Pikantna sałatka z jagnięciną i makaronem Soba może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 951 kalorii, 41g białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.67 za porcję. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka makaronu soba, plus 2 łyżki oleju canolan, kolendra, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 32 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Pikantna Orzechowa Sałatka Z Makaronem Soba, Grejpfrut - Sałatka z makaronem Soba z pikantnym sosem orzechowym, oraz Soba & cabbage noodle salad with spicy peanut sauce.

Instrukcje

1
W średnim naczyniu do pieczenia ubić 1/4 szklanki oleju, 5-przyprawowego proszku i czosnku, dodać jagnięcinę i obrócić do okrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Wymieszać ocet, sos sojowy, olej sezamowy, cukier, jalapeno, miód i pozostałe 2 łyżki oleju rzepakowego w dużej misce i odstawić podczas przygotowywania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Dodać makaron soba i gotować, aż tylko miękkie, około 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
5
Dobrze odcedzić, umieścić w misce z dressingiem, dodać zieloną cebulę i kolendrę i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odstawić w temperaturze pokojowej podczas gotowania jagnięciny. Może być wykonany 8 godzin wcześniej i schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
7
Podawać w temperaturze pokojowej lub na zimno.
8
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Jagnięcinę wyjąć z marynaty i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(duża Tuba)(duża Tuba)
10
Umieścić polędwiczki na grillu i gotować, aż złoty kolor i lekko zwęglone, 3 do 4 protokół. Odwróć i kontynuuj grillowanie przez 2 do 3 minut na średnio Rzadki doneness.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Wyjmij z grilla, pozostaw na 5 minut przed krojeniem na plastry o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Makaron przełożyć na duży talerz i ułożyć pokrojoną jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 32 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn