Pikantna komosa ryżowa ze słodkimi ziemniakami
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Pikantna komosa ryżowa ze słodkimi ziemniakami może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 310 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 90 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać słodkie ziemniaki, quinoa, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczone W Piekarniku Pikantno-Słodkie Słodkie Ziemniaki, Quinoa Faszerowane Słodkie Ziemniaki, oraz Quinoa Faszerowane Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść quinoa w misce i przykryć wodą; odcedzić. Powtórz dwa razy; dobrze spuścić. (Pomoże to usunąć gorycz.)
Przenieść quinoa do średniego rondla na średnim ogniu i stale mieszać, aż quinoa jest sucha, o 8 protokół.
Dodaj 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, 3/4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie przykryć patelnię, pozostawiając pokrywkę lekko uchylony do niech ucieczki pary; zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować, aż quinoa jest miękka i ciecz jest wchłaniany, o 15 protokół.
Tymczasem rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czerwoną cebulę i czosnek i gotować, aż lekko zmięknie, o 4 protokół.
Dodaj proszek chile, kolendra i kminek i gotować, mieszając, aż przyprawy ciemnieją, o 1 minutę.
Dodać pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, jalapeno, słodkie ziemniaki i 1/2 łyżeczki soli. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż słodkie ziemniaki będą miękkie, a płyn prawie się wchłonie, około 15 minut.
Dodać mieszaninę słodkich ziemniaków do quinoa, następnie dodać kolendry i sok z limonki i wrzucić; doprawić solą.