Pikantna Catalina Swai
Pikantna Catalina Swai może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Z tego przepisu składa się 1 porcja zawierająca 404 kalorie, 23 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 2,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka filetu z ryby swai, sosu sałatkowego Catalina, płatków pieprzu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 33%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Słodko-pikantny Swai z salsą cytrusową, Słodko-pikantny Swai z salsą cytrusową i Dressing Catalina: słodki, pikantny i stworzony do wszystkiego.
Instrukcje
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnio-wysokim ogniu.
Połóż duży kawałek folii aluminiowej na powierzchni roboczej; zsuń krawędzie, tworząc kształt przypominający łódkę, aby pomieścić płyny.
Na środek folii aluminiowej wlać dressing Catalina.
Umieść filet rybny w sosie, obracając, aby ryba była całkowicie pokryta sosem.
W małej misce wymieszaj sos chili-czosnkowy, proszek czosnkowy, mielony czarny pieprz, sól morską, płatki czerwonej papryki, musztardę w proszku i biały pieprz. Obie strony filetu rybnego posmaruj mieszanką przypraw. Owiń folią aluminiową filet rybny i dressing, zlepiając krawędzie.
Gotuj rybę na rozgrzanym grillu, aż będzie nieprzezroczysta i łatwo będzie się łuszczyć widelcem, od 8 do 12 minut.