Pikantna Azjatycka zapiekanka z kurczakiem i makaronem
Pikantny Azjatycki kurczak i zapiekanka z makaronem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 609 kalorii, 38g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Mieszanka orzeszków ziemnych, rosół z kurczaka, grillowane paski piersi kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać masło orzechowe można śledzić to danie główne z Masło Orzechowe Płatki Owsiane Czekoladowe Ciasteczka jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantna Azjatycka zapiekanka z kurczakiem i makaronem, Pikantna Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem, oraz Pikantna Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj 2-ćwiartkową zapiekankę sprayem do gotowania.
Gotować sos orzechowy, bulion, masło orzechowe, mrożone warzywa i stir-fry makaron w rondlu 3-quart na średnim ogniu 5 do 7 minut, często mieszając, aż gorące. Wymieszać z kurczakiem. Łyżka do zapiekanki.
Wymieszać makaron chow mein i orzeszki ziemne; posypać mieszaniną kurczaka.
Piec odkryte około 30 minut lub aż mieszanina jest gorąca.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.