Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i pesto w skórce z kremową polentą ziołową
Jeśli masz około 1 godziny i 50 minut do spędzenia w kuchni, pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i pesto w skórce z kremową polentą ziołową może być świetnym bezglutenowym przepisem do wypróbowania. Za 4,11 dolara za porcję otrzymasz przyprawę na 6 porcji. Jedna porcja zawiera 818 kalorii , 53 g białka i 52 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką piersi z kurczaka, szalotki, świeży ser cheddar i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu trzem smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 81% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowy makaron z pesto z suszonych pomidorów z kurczakiem , Kremowy makaron z pesto z suszonych pomidorów z kurczakiem i Kurczak na jednej patelni z kremowym sosem z pesto z suszonych pomidorów .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Suszone pomidory, ząbki czosnku i liście bazylii zmiksuj w robocie kuchennym. Wymieszaj parmezan, dodaj sól i pieprz do smaku. Odstawić na chwilę.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Pierś z kurczaka doprawiamy wyłącznie pieprzem. (Parmezan w pesto zapewni sól.) Przysmaż obie strony kurczaka, zaczynając od strony ze skórą. Pokryj kurczaka pesto i piecz w piekarniku przez 25 do 35 minut lub do momentu, aż widelec będzie miękki.
Połącz bulion z kurczaka i śmietanę w dużym, ciężkim rondlu.
Podgrzej do delikatnego wrzenia na średnim ogniu, uważając, aby się nie spalić. Ciągle ubijając, stopniowo, cienkim strumieniem dodawaj mąkę kukurydzianą. Po dodaniu mąki kukurydzianej, utrzymuj ogień na niskim poziomie i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina stanie się lekko zgęstniała i kremowa. Dodaj masło i ser Cheddar i poczekaj, aż ser się rozpuści. Doprawić pieprzem (i solą w razie potrzeby). Nałóż polentę na talerz, połóż na niej pierś z kurczaka i udekoruj posiekanymi cebulami.