Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i pesto w skórce z kremową polentą ziołową

Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i pesto w skórce z kremową polentą ziołową
Jeśli masz około 1 godziny i 50 minut do spędzenia w kuchni, pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i pesto w skórce z kremową polentą ziołową może być świetnym bezglutenowym przepisem do wypróbowania. Za 4,11 dolara za porcję otrzymasz przyprawę na 6 porcji. Jedna porcja zawiera 818 kalorii , 53 g białka i 52 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką piersi z kurczaka, szalotki, świeży ser cheddar i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu trzem smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 81% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowy makaron z pesto z suszonych pomidorów z kurczakiem , Kremowy makaron z pesto z suszonych pomidorów z kurczakiem i Kurczak na jednej patelni z kremowym sosem z pesto z suszonych pomidorów .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
1
Suszone pomidory, ząbki czosnku i liście bazylii zmiksuj w robocie kuchennym. Wymieszaj parmezan, dodaj sól i pieprz do smaku. Odstawić na chwilę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Pierś z kurczaka doprawiamy wyłącznie pieprzem. (Parmezan w pesto zapewni sól.) Przysmaż obie strony kurczaka, zaczynając od strony ze skórą. Pokryj kurczaka pesto i piecz w piekarniku przez 25 do 35 minut lub do momentu, aż widelec będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1
Połącz bulion z kurczaka i śmietanę w dużym, ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Podgrzej do delikatnego wrzenia na średnim ogniu, uważając, aby się nie spalić. Ciągle ubijając, stopniowo, cienkim strumieniem dodawaj mąkę kukurydzianą. Po dodaniu mąki kukurydzianej, utrzymuj ogień na niskim poziomie i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina stanie się lekko zgęstniała i kremowa. Dodaj masło i ser Cheddar i poczekaj, aż ser się rozpuści. Doprawić pieprzem (i solą w razie potrzeby). Nałóż polentę na talerz, połóż na niej pierś z kurczaka i udekoruj posiekanymi cebulami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn