Piersi z kurczaka z sosem Orzo, marchewką, koperkiem i Avgolemono

Piersi z kurczaka z Orzo, marchewką, koperkiem i sosem Avgolemono mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,77 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka marchwi, oliwy z oliwek, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szparagi z gotowanym jajkiem w sosie koperkowo-kaparowym Avgolemono, Pieczone Orzo Z Pieczoną Marchewką I Koperkiem, oraz Szybkie Avgolemono, Orzo i rosół dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni ze stali nierdzewnej podgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu. Piersi kurczaka przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i dodajemy do patelni. Gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Kurczaka obrócić, dodać bulion, koperek i 1 1/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do duszenia, zmniejszyć ogień, i dusić, częściowo pokryte, aż kurczak jest po prostu zrobić, o 4 protokół.
Zdjąć kurczaka i przykryć lekko folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. Odstawić patelnię z bulionem.
Tymczasem w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą gotować orzo przez 6 minut.
Dodaj marchew i kontynuować gotowanie, aż orzo i marchew są po prostu gotowe, o 6 minut dłużej.
Odcedzić i wrzucić z pozostałą 1 łyżkę oleju i 1/8 łyżeczki każda sól i pieprz.
W średniej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubić jajka, sok z cytryny i 1/8 łyżeczki pieprzu, aż się spieni. Bulion z kurczaka z powrotem na wolnym ogniu i dodać do jaj w cienkim strumieniu, ubijając.
Wlać mieszaninę z powrotem do patelni i ubijać na najniższym możliwym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć, około 3 minut. Nie pozwól, aby sos się gotował na wolnym ogniu, lub może się skrzepnąć.
Na talerze kładziemy orzo i marchewkę, a na wierzch polewamy kurczakiem i sosem.
Rekomendacja wina: cytryna i koperek najlepiej sprawdzą się z pełnym smaku białym winem o przyzwoitej kwasowości. Spróbuj jednego z południowej części Burgundii, takiego jak Mcon lub Pouilly-Fuiss (oba wykonane z winogron chardonnay).