Piersi z kurczaka w sosie Karczochowo-oliwkowym
Jedna porcja zawiera 64 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli 41 centów za porcję spada w budżecie, piersi z kurczaka w sosie Karczochowo-oliwkowym może być super bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 20. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, sok z cytryny, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sos marinara z karczochami i oliwkami, Piersi Z Kurczaka Nadziewane Karczochem, oraz Provolone & Olive Faszerowane Piersi Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubij 1/4 szklanki oleju, sok z cytryny, skórkę, czosnek i oregano. Zagnieść karczochy, oliwki i fetę; doprawić sosem solą i pieprzem.
Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Na patelni żaroodpornej podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Dodaj kurczaka, obrane strony w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, 3 protokół; włączyć i przenieść patelnię do piekarnika. Piecz kurczaka przez 10 minut, aż będzie biały.
Przełożyć kurczaka na talerze i łyżkę sosu na wierzchu.
Udekorować natką pietruszki i podawać.