Pierogi z kurczakiem i "Slick"
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka i "zgrabnych" pierogów. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 286 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sok z cytryny z jednej cytryny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Slick Willy ' s Colorado Bull Dog-zrób ten smaczny koktajl w domu, Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), oraz Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka, cebulę, czosnek, pieprz, łodygi pietruszki i 1 1/2 łyżeczki soli w dużym rondlu lub piekarniku holenderskim.
Dodaj wodę do garnka, aby po prostu przykryć kurczaka (około 10 szklanek). Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień, aby gotować. Gotować, aż kurczak będzie miękki i spadnie z kości, o 1 godzinę.
Gdy bulion się gotuje, zrób ciasto na kluski: w średniej misce wymieszaj mąkę z 2 łyżkami masła, skracając, proszkiem do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli, tłucz widelcem, aż mieszanina będzie przypominać grubo mokre okruchy. Mieszaj z mlekiem, aż utworzy ciasto.
Odstawić na około 20 minut.
Po ugotowaniu przełożyć kurczaka na talerz. Odcedzić wywar i wrócić do rondla. Dusić na średnim ogniu do zmniejszenia do 6 filiżanek. Odtłuścić tłuszcz z wierzchu i doprawić do smaku solą i mielonym pieprzem; ogrzać. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, usuń mięso z kości i rozdrobnij na kawałki wielkości kęsa; rezerwa.
Na posypanej mąką powierzchni, ciasto rozwałkować na szorstki 10-na 10-calowy kwadrat o grubości około ćwierć cala.
Pokrój ciasto na 1 1/2-calowe paski, a następnie pokrój każdy pasek na 1 1/2-calowe kwadraty.
Powrót bulion gotować na wolnym ogniu.
Dodawać pierogi do bulionu, pojedynczo. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż pierogi lekko nadmuchają i są gotowane przez, mieszając delikatnie raz lub dwa razy, aby upewnić się, że nie przyklejają się do siebie. Powrót kurczaka do garnka, aby ogrzać. Wymieszać 1/3 szklanki liści pietruszki, sok z cytryny, gałkę muszkatołową (jeśli używasz) i podawać.