Pierogi z krewetkami w sosie słodko-kwaśnym
Pierogi z krewetkami w sosie słodko-kwaśnym to bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mirin, opakowania wonton, paprykę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pierogi z krewetkami z sosem sezamowym, Pierogi z krewetkami i szpinakiem z azjatyckim sosem do maczania, oraz Pierogi z kurczaka smażone na patelni z sosem słodko-pikantnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 5 składników.
Aby przygotować pierogi, rozgrzać olej na średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać por i 1 łyżka imbiru; smażyć 3 protokół.
Połącz mieszaninę porów, mirin, sól, czarny pieprz i krewetki, dobrze mieszając.
Praca z 1 wonton owijki na raz (przykryć Pozostałe owijki wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu), łyżka o 1 łyżka mieszanki krewetek do środka każdego owijki. Zwilżyć krawędzie owijki wodą; doprowadzić 2 przeciwległe rogi do środka, zaciskając punkty do uszczelnienia. Przynieś pozostałe 2 rogi do środka, szczypanie punktów do uszczelnienia. Uszczypnij 4 krawędzie, aby je zamknąć.
Dodaj wodę do woka lub dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia. Wyłożyć bambusowy parowiec z 15 plasterkami marchwi; na plasterkach marchwi ułożyć 15 pierogów. Pokrywa z pokrywą parownika.
Na patelni umieścić parowiec; pierogi parowe 12 minut.
Wyjąć pierogi z parownika; przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałymi plastrami marchwi i pierogami.