Pierogi na parze z grzybami Shiitake w zupie syczuańskiej
Need a dairy free side dish? Gotowane na parze pierogi z grzybami Shiitake w zupie syczuańskiej mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 12g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz pierogi, zielenie szalotki, mielony pieprz syczuański i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak na parze i grzyby Shiitake, Pierogi z grzybami i shiitake z rosołem imbirowym, oraz Kurczak na parze z grzybami Shiitake i Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wodę do dużego garnka, aż dojdzie 2 cale na boki, a górę z kosza na parowiec. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj tyle pierogów, ile zmieści się w jednej warstwie i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. (Mrożone pierogi, których użyłam, zajęły około 4 minut.) Powtórz krok, jeśli to konieczne, aż wszystkie pierogi zostaną ugotowane.
W międzyczasie rozgrzać olej rzepakowy w patelni 12-calowej nieprzywierającej na średniej wysokości. Gdy olej mieni się, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i szczyptę soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby uwolnią wodę i zaczną brązowieć, około 4 minut. Odstawić.
Podgrzać wywar w średnim rondlu na średnim ogniu, aż zacznie się gotować. Wyłącz ogrzewanie.
Wyjmij cztery duże miski. W każdej misce dodaj 1 łyżkę konserwowanych pędów bambusa, 1 łyżka pokrojonych zieleni szalotki, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Syczuańskiego i 3/4 szklanki wywaru z kurczaka. Smak i, w razie potrzeby, doprawić dodatkową solą.
Dodaj 6 pierogów do każdej miski i ćwierć grzybów.