Pierogi
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wschodnioeuropejskich do swojej skrzynki z przepisami, Pierogi mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 122 kalorie . Ten przepis jest na 100 osób. Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoovo . Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten przystawkę. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli, oleju canolan, jajek i śmietany. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 4 godzin i 35 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 28% to danie nie jest takie świetne. są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę i sól w mikserze elektrycznym przez 30 sekund. W dużej misce wymieszaj jajka, olej i 3 szklanki wody. Ustaw mikser elektryczny na niską prędkość i dodaj mieszankę śmietany i jajek do mieszanki mąki.
Mieszaj przez około 2 1/2 minuty. W tym momencie sprawdź ciasto i upewnij się, że jest kremowe i elastyczne, jeśli jest zbyt lepkie, dodaj odrobinę mąki, jeśli nie jest elastyczne, dodaj więcej wody. Gdy ciasto osiągnie pożądaną konsystencję, wyjmij je z miksera i odstaw na oprószony mąką stół, przykryty folią spożywczą, na około 30 minut.
Po 30 minutach zacznij wyrabiać ciasto wałkiem posypanym mąką.
Rozwałkuj ciasto na prostokątny kształt o grubości od 2,5 do 3,8 cm.
Pokrój na ćwiartki. Weź 1 arkusz i rozwałkuj na grubość 1/4 cala. Jeśli ciasto zacznie się przyklejać, posyp je odrobiną mąki. Używając foremki do ciastek o średnicy 2 do 3 cali, pokrój ciasto w kółka.
Po wycięciu kółek rozwałkuj je na grubość 1/8 cala.
Na środek każdego koła nałóż 1 łyżkę wybranego nadzienia. Lekko zwilż 1/2 krawędzi koła wodą, złóż i zaciśnij.
Ostrożnie włóż pierogi do gorącej, osolonej wody, która ma temperaturę tuż przed wrzeniem, ok. 88°, i gotuj przez 3 minuty lub do momentu, aż pierogi wypłyną na powierzchnię.
Rozpuść masło na dużej patelni.
Dodaj pierogi i smaż, aż będą złocistobrązowe.
Podsmażona cebula, łyżka kwaśnej śmietany i posiekany szczypiorek.