Piernikowe Wiatrówki

Piernikowe Wiatrówki
Piernikowe Wiatraczki to Wegetariańskie przepis z 50 porcjami. Ten deser ma 142 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka masła, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular wynik 10%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Piernikowe Wiatrówki, Pierniki M&M ciastka z piernikiem M & M maślane, oraz Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym.

Instrukcje

1
Aby ciasto piernikowe: w misce, z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, ubić masło, brązowy cukier i melasę, aż będzie gładka. Ubić w żółtkach, aż dobrze wymieszane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. W innej misce wymieszaj mąkę, imbir, cynamon, gałkę muszkatołową, goździki, sodę oczyszczoną i sól. Z mikserem na niskiej prędkości, ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Owinąć ciasto w folię i lekko spłaszczyć; schłodzić, aż będzie jędrne, ale giętkie, około 1 godziny (lub zamrozić na 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żółtko Jajażółtko Jaja
CynamonCynamon
MelasaMelasa
MasłoMasło
GoździkiGoździki
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
ChlebChleb
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Folia FoliowaFolia Foliowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Aby zwykłe ciasto: w misce, z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, ubić masło i cukier granulowany, aż będzie gładkie. Ubić w jajku i wanilii, aż dobrze wymieszane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. W innej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Z mikserem na niskiej prędkości, ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Owinąć ciasto w folię i lekko spłaszczyć; schłodzić zgodnie z kierunkiem powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Folia FoliowaFolia Foliowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozpakuj ciasto. Z lekko mąką wałek, na lekko mąki arkusz woskowanego papieru, rozwałkować ciasto piernikowe do 12-na 15-calowy prostokąt. Wsuń ciasto, na woskowanym papierze, na 12-na 15-calową blachę do pieczenia. Powtórz, aby rozwałkować proste ciasto; schłodzić oba prostokąty, aż będą twarde w dotyku, ale nadal giętkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
Ostrożnie odwróć ciasto piernikowe na gładkie ciasto, wyrównując krawędzie tak równomiernie, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Papier woskowany wyjąć z wierzchu ciasta piernikowego. Ostrym nożem przetnij prostokąt na pół wzdłuż, aby uzyskać dwa prostokąty o wymiarach 6 na 15 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Przenieś jeden z prostokątów na inny arkusz woskowanego papieru.
7
Zaczynając od długiej krawędzi jednego prostokąta, podnieś woskowany papier, aby zwinąć ciasta w ciasny, równomierny cylinder (jeśli ciasto pęknie, zamiast łatwo się zwijać, odstaw około 10 minut, aby lekko zmiękczyć). Powtórz, aby rzucić inny prostokąt. Zawiń rolki w folię i zamrozić do twardego, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Rozwiń rolki i pokrój w poprzek na okrągłe okrągłe o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
9
Lay cookies płasko, 1 cal od siebie, na masle lub gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Upiec ciasteczka w piekarniku 325, aż krawędzie zaczną się brązowieć, 15 do 20 minut; jeśli pieczenie więcej niż jednej patelni na raz, Zmień pozycje patelni w połowie pieczenia. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś Wiatraczki do stojaków, aby całkowicie ochłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia0
Magazyn