Piernikowe Wiatrówki
Piernikowe Wiatraczki to Wegetariańskie przepis z 50 porcjami. Ten deser ma 142 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka masła, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular wynik 10%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Piernikowe Wiatrówki, Pierniki M&M ciastka z piernikiem M & M maślane, oraz Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym.
Instrukcje
Aby ciasto piernikowe: w misce, z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, ubić masło, brązowy cukier i melasę, aż będzie gładka. Ubić w żółtkach, aż dobrze wymieszane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. W innej misce wymieszaj mąkę, imbir, cynamon, gałkę muszkatołową, goździki, sodę oczyszczoną i sól. Z mikserem na niskiej prędkości, ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Owinąć ciasto w folię i lekko spłaszczyć; schłodzić, aż będzie jędrne, ale giętkie, około 1 godziny (lub zamrozić na 30 minut).
Aby zwykłe ciasto: w misce, z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, ubić masło i cukier granulowany, aż będzie gładkie. Ubić w jajku i wanilii, aż dobrze wymieszane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. W innej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Z mikserem na niskiej prędkości, ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Owinąć ciasto w folię i lekko spłaszczyć; schłodzić zgodnie z kierunkiem powyżej.
Rozpakuj ciasto. Z lekko mąką wałek, na lekko mąki arkusz woskowanego papieru, rozwałkować ciasto piernikowe do 12-na 15-calowy prostokąt. Wsuń ciasto, na woskowanym papierze, na 12-na 15-calową blachę do pieczenia. Powtórz, aby rozwałkować proste ciasto; schłodzić oba prostokąty, aż będą twarde w dotyku, ale nadal giętkie, około 10 minut.
Ostrożnie odwróć ciasto piernikowe na gładkie ciasto, wyrównując krawędzie tak równomiernie, jak to możliwe.
Papier woskowany wyjąć z wierzchu ciasta piernikowego. Ostrym nożem przetnij prostokąt na pół wzdłuż, aby uzyskać dwa prostokąty o wymiarach 6 na 15 cali.
Przenieś jeden z prostokątów na inny arkusz woskowanego papieru.
Zaczynając od długiej krawędzi jednego prostokąta, podnieś woskowany papier, aby zwinąć ciasta w ciasny, równomierny cylinder (jeśli ciasto pęknie, zamiast łatwo się zwijać, odstaw około 10 minut, aby lekko zmiękczyć). Powtórz, aby rzucić inny prostokąt. Zawiń rolki w folię i zamrozić do twardego, około 30 minut.
Rozwiń rolki i pokrój w poprzek na okrągłe okrągłe o grubości 1/2 cala.
Lay cookies płasko, 1 cal od siebie, na masle lub gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia.
Upiec ciasteczka w piekarniku 325, aż krawędzie zaczną się brązowieć, 15 do 20 minut; jeśli pieczenie więcej niż jednej patelni na raz, Zmień pozycje patelni w połowie pieczenia. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś Wiatraczki do stojaków, aby całkowicie ochłodzić.