Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe

Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta piernikowego z pomarańczowym puddingiem. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Mieszanka skórki pomarańczowej, sok pomarańczowy, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Piernikowy Pudding świąteczny z sosem pomarańczowym, Piernikowe Ciasto Budyniowe, oraz Piernikowe Ciasto Budyniowe.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. w 8-calowym kwadratowym (2-quart) szklanym naczyniu do pieczenia, wymieszać mieszankę piernikową, 1 szklankę wody i jajko widelcem do wymieszania. Energicznie mieszać około 2 minut, skrobanie narożników często, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piernikowe Ciastka MixPiernikowe Ciastka Mix
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Posypać brązowym cukrem równomiernie na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
3
W rondlu 2-quart, ciepła 1/2 szklanki wody, sok pomarańczowy i masło na dużym ogniu, często mieszając, aż mieszanina jest gorąca i masło jest stopiony. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Powoli wlać ciasto i brązowy cukier (niektóre ciasto wzrośnie do góry).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Piec od 35 do 40 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostrożnie wyjąć z piekarnika, ponieważ ciasto unosi się na wierzchu warstwy budyniu (wierzch upieczonego ciasta będzie miał pęknięcia). Fajne 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Podawać na ciepło z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn