Piernikowe Affogato
Piernikowe Affogato to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap deser. Jedna porcja zawiera 554 kalorie, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, lody, Likier z orzechów laskowych i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Affogato, Affogato, oraz Affogato dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku syropu: w małym rondlu, połączyć wodę, cukier, imbir, cynamon i goździki na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw syrop do ostygnięcia, około 20 minut.
Usunąć imbir, cynamon i goździki i wyrzucić.
W przypadku espresso: w szklanej miarce o pojemności 1 szklanki wymieszać wrzącą wodę, proszek espresso i Likier, jeśli jest używany, aż proszek się rozpuści.
Łyżka lodów do 4 misek deserowych lub szklanek.
Wlać 1/4 szklanki syropu i 2 łyżki espresso na każdej.