Piernikowany łosoś na czarnym ryżu z Bok Choy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj piernikowego łososia na czarnym ryżu z Bok Choy. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 4,58 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 676 kalorii. Jeśli masz dziecko bok choy, oliwa z oliwek, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Ostry Azjatycki łosoś z Bok Choy i makaronem ryżowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni przynieś ryż, sól i 2 szklanki wody do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż woda się wchłonie, 40 do 45 minut. Puch i odstawić.
W misce ubić sos sojowy, imbir, syrop klonowy, ocet i mirin.
Gdy ryż ma 15 minut do gotowania, rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni smażonej na średnim ogniu. Podsmaż szalotkę przez 1 minutę. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać bok choy; gotować przez 2 minuty na stronę.
Przenieś bok choy na talerz. Wytrzyj patelnię do czysta.
Na tej samej patelni rozgrzać olej rzepakowy na średnim ogniu.
Dodać łososia i połowę mieszanki sojowo-imbirowej. Gotować ryby przez 4 minuty na stronę.
Przenieść na talerz z bok choy. Ciepła pozostała mieszanka sojowo-imbirowa na patelni na średnim ogniu.
Ryż podzielić na 2 talerze. Top z łososiem i bok choy.
Posypać sezamem i szalotki.
Mżawka z rozgrzanym sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.