Piernik Staroświecki

Piernik Staroświecki
Staromodny piernik może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 38 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 53 minuty. Mieszanka musu jabłkowego, mielonego cynamonu, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Piernik Staroświecki, Piernik staroświecki, oraz Staromodne Pierniki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąkę połączyć z 6 składnikami. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Ubij cukier i jajka mikserem ze średnią prędkością, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj mus jabłkowy, melasa, i masło; beat dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
MelasaMelasa
MasłoMasło
6
Dodać mieszaninę mąki do mieszanki musu jabłkowego, ubijając tylko do suchych składników są wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Wlać ciasto do 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec w temperaturze 325 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
10
Pokrój na 12 kwadratów.
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W53 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn