Pieczony makaron z ricottą: Pasticcio di Maccheroni con la Ricotta

Pieczony makaron z ricottą: Pasticcio di Maccheroni con la Ricotta
Pieczony makaron z ricottą: Pasticcio di Maccheroni con la Ricotta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 21g tłuszczu i w sumie 667 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,26 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś przecier pomidorowy, caciotta, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Z łyżką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pasta con la ricotta (makaron z serem Ricotta), Pasta con la ricotta (makaron z serem Ricotta), oraz Smażone kwiaty cukinii z Bawolą ricottą: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori.

Instrukcje

1
Zawiąż mięso i agresywnie dopraw solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do wędzenia. Mięso zrumienić ze wszystkich stron, następnie dodać marchewkę, cebulę i seler i gotować, aż warzywa się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj wino i gotuj na dużym ogniu, aż wino zmniejszy się o połowę, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj przecier pomidorowy, zagotuj, zmniejsz ogień do wrzenia i przykryj patelnię. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjmij mięso z patelni i pokrój w 1-calową kostkę. Odstawić do dużej miski. Utrzymuj soki z patelni w cieple i usuń wszelki obcy tłuszcz za pomocą kadzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
ChochlaChochla
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli. Gotuj ziti we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie miękkie al dente. Podczas gotowania makaronu umieść ricottę w misce i dodaj chochlę wody do gotowania makaronu, aby ją stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
ZitiZiti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Odcedź makaron i dodaj do miski z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj ricottę i caciottę i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
9
Posmaruj wnętrze dużej zapiekanki oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
10
Umieść chochlę sosu na dnie zapiekanki, a następnie warstwę makaronu i mieszanki mięsnej. Zetrzyj trochę Parmigiano-Reggiano, a następnie powtórz z kolejną warstwą sosu, następnie makaronem i mięsem, Parmigiano, aż wszystkie składniki się zużyją, a zapiekanka będzie pełna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
11
Piec w piekarniku 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Podawać w rozgrzanych miseczkach na makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn