Placki Śliwkowe Quinoa
Śliwkowe ciasta Quinoa to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 521 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 44 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ekstraktu vanillan, cukier superfine, quinoa, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Magiczne Cukierkowo-Śliwkowe Ciasta Z Bajki, Szybkie Indywidualne Ciasta Śliwkowo-Jagodowe, oraz Śliwkowo-rozmarynowa chrupka z polewą owsianą-Quinoa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. używając drewnianej łyżki lub miksera elektrycznego, zmiksuj jajka i oleje, tworząc gładką emulsję (taką jak majonez), a następnie dodaj mleko sojowe, wanilię i cukier.
Dodaj pozostałe suche składniki i kontynuuj mieszanie, aż uzyskasz gładkie, gęste ciasto frangipane (jeśli jest gęste i suche, dodaj trochę więcej mleka, aby poluzować mieszaninę).
Nasmaruj 6 deserowych lub budyniowych form (o średnicy około 4 cali) za pomocą odrobiny oleju z pestek winogron. Pokrycie wnętrzności form z quinoa, a następnie przechylić je do góry nogami, aby usunąć nadmiar.
Przelać frangipane do worka do ciasta (rurki) wyposażonego w zwykłą końcówkę (dyszę) i wypełnić formy, dzieląc mieszaninę równomiernie między nimi.
Umieścić 3 połówki śliwki na górze frangipane, następnie umieścić formy na blasze do pieczenia i piec w piekarniku przez 20-25 minut lub aż śliwki wyglądają trochę wysuszone i frangipane jest złoty i czuje jędrne w dotyku.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut, a następnie obrócić na talerz do serwowania.
Podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej.