Pieczony Mac & Cheese
Pieczony Mac & Cheese może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis służy 8. Za 85 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 18g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga przetworzenia sera, mleka, soli i mielonej gałki muszkatołowej. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Lżejszy pieczony Mac & Cheese aka Hidden Veggie Mac & Cheese, Panko Crusted dynia i kozi ser pieczony Mac i ser, oraz Pieczony Mac i ser.
Instrukcje
Gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W dużym rondlu rozpuść masło; wmieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj mleko; dodaj sól, pieprz, musztardę, sos Worcestershire i gałkę muszkatołową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia. Mieszaj sery, aż się rozpuści.
Odcedź makaron; wymieszać z sosem serowym.
Przenieś do niesmażonego 2-qt. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do musującego.
Polecane wino: Lambrusco, Riesling, Chenin Blanc
Makaron z serem w menu? Spróbuj połączyć się z Lambrusco, Riesling i Chenin Blanc. Z bogatym, tandetnym mac & cheese będziesz chciał oczyścić podniebienie czymś chrupiącym i kwaśnym. Polecamy Chenin Blanc, Riesling lub dry Lambrusco, jeśli masz ochotę na czerwień. Jednym z win, które można spróbować, jest Alfredo Bertolani Dolce Fiore Lambrusco. MA 4,2 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Alfredo Bertolani Dolce Fiore Lambrusco
Słodkie Lambrusco o rubinowoczerwonym kolorze, jego winogrona nadają temu winu aromat roślinny i dżemowy wraz z wyjątkową miękkością i bogactwem smaku. Słodycz, kwasowość i smak są harmonijnie zrównoważone, aby to wino było przyjemne.