Pieczony Kurczak Dijon
Od początku do końca Dijon Chicken Bake zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Za 2,07 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 600 kalorii , 44 g białka i 35 g tłuszczu . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga kurczaka z brojlerami/smażalnikiem, parmezanu, bułki tartej i mleka. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują kremowy makaron Dijon z kurczakiem i tymiankiem , łatwą Dijon estragonową tilapię – 5 minut przygotowania rano, 20 minut pieczenia podczas kolacji i łatwą Dijon estragonową tilapię – 5 minut przygotowania rano i 20 minut pieczenia podczas kolacji .
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz bułkę tartą i parmezan. W płytkiej misce wymieszaj mleko i musztardę, aż się połączą. Zanurzaj kurczaka, po kilka kawałków na raz, w mieszance mleka, następnie włóż do torebki i potrząśnij, aby się pokrył.
Umieść kurczaka kością do dołu w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 50–55 minut lub do momentu, aż sok będzie klarowny.