Pieczony kalafior z salsą Verde
Pieczony kalafior z Salsa Verde może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 102 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz liście bazylii, kapary, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Steki z kalafiora z ziołową salsą Verde, oraz Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde).
Instrukcje
Natkę pietruszki, bazylią, anchois, czosnkiem, oregano, skórką z cytryny, sokiem i solą umieścić w blenderze. Zmiksować na wysokiej wysokości, aż do równomiernego połączenia, około 1 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki dzbana gumową szpatułką. Przywrócić blender do wysokiej prędkości, zdjąć małą nasadkę z pokrywki (pokrywkę wlewu) i powoli skropić olejem. Wyłącz mikser, dodaj kapary i pulsuj, aż będą grubo posiekane, około 5 (1-sekundowe) impulsów.
Rozgrzej piekarnik do 260° i ułóż stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie.
Umieść połowę kalafiora, połowę oleju i połowę soli w dużej misce i wrzuć do połączenia.
Przełożyć na blachę do pieczenia i rozłożyć na równą warstwę. Powtórz z pozostałym kalafiorem, olejem i solą i przenieś do drugiej blachy do pieczenia.Piecz przez 15 minut. Wymieszaj kalafior (uważaj na parę podczas otwierania piekarnika), a następnie obróć blachy do pieczenia od przodu do tyłu i od góry do dołu. Kontynuuj pieczenie, aż nóż-tender i rumiane w miejscach, o 8 do 10 minut więcej.
Przełożyć kalafior do naczynia i skropić salsą verde.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub na zimno.