Pieczony kalafior z daktylami i orzeszkami piniowymi
Pieczony kalafior z daktyli i orzeszków piniowych może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 176 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 80 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kalafior, czosnek, daktyle medjool i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Spróbuj Pieczony Kalafior Z Daktylami I Orzeszkami Piniowymi, Pieczony kalafior z daktylami i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczony kalafior z orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Kalafior równomiernie rozprowadzić na blasze i doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do piekarnika i piec, podrzucając raz łopatką, aż złoty kolor na brzegach, o 20 protokół.
Umieścić masło na małej patelni na średnim ogniu. Po stopieniu, dodać orzeszki piniowe i gotować, mieszając często, aż będą lekko złoty kolor, o 5 protokół.
Dodać czosnek i daktyle i kontynuować gotowanie, aż zmiękną, 2 do 3 minut więcej; doprawić solą.
Przenieść gorący kalafior do miski do serwowania, skropić mieszankę orzechów sosny na górze i wrzucić do połączenia. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby i podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej.