Pieczony Kalafior Mandżurski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonego kalafiora mandżurskiego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 55 kalorii. Ten przepis służy 9 i kosztuje 60 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, garam masala, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Kalafior Pieczony Mandżurski, Kalafior Mandżurska Przystawka, oraz warzywa mandżurskie, jak zrobić warzywa mandżurskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki i 1 łyżeczka oleju w dużej misce; wrzucić dobrze.
Umieść mieszaninę kalafiora w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut.
Rozgrzać pozostały 1 łyżeczka oleju w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czarny pieprz do patelni, i smażyć 1 minutę.
Dodaj czosnek; smażyć przez 30 sekund. Wymieszać z ketchupem; gotować 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z czerwoną papryką; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż gruby.
Wyjąć mieszaninę kalafiora z piekarnika. Wymieszać z keczupem.
Piec w temperaturze 425 przez dodatkowe 20 minut lub aż kalafior będzie miękki, mieszając po 10 minutach.